kehonhuolto

kehonhuolto hevoselle

Hoitaminen käsillä tuntien on voimakkainta mitä tiedän. Tuntea hoidettavan keho ja korjata se parempaan suuntaan on mahtava lahja. Keho pyrki hakeutumaan balanssiin. Hoidossa käytän mm. shiatsua ja kraniosakraaliterapiaa.  Kehoa hoitaessa en jää pohtimaan menneitä vaan katson senhetkisen tilanteen ja autan kehoa korjaamaan itsensä.

Näin mahdollinen ketjuuntuminen purkautuu pois oikeassa järjestyksessä. Hoito kohdistuu aina rankaan, kalloon, lihaksiin, kalvoihin ja hermostoon eli hoidettava tulee kokemaan uusia ja erilaisia tuntemuksia hoidon aikana.

Kaikki liikkuminen hoidon aikana on sallittua, kunhan se ei vahingoita ketään. Usein hoidettava pyrkii itsekin auttamaan hoitotapahtumaa liikkeillä ja liikkumisella.

  Miksi sitten tarvitaan useampi hoito tai tauko esim. treeniin hoidon jälkeen?

  Keho ei ole kone, jossa osat uusitaan, laitetaan paikalleen ja jatketaan matkaa.  Keholla on oma tahto ja oma tieto, kuinka asia tulee purkaa ja korjata. Tätä kehon voimaa tulee kuunnella.

  Kehon haltija antaa usein merkin milloin hoito loppuu, tämäkin asia on kuultava. Taukoa hoidon jälkeen tarvitaan karrikoidusti; jos otan oikeasta jalasta pituutta pois sentin ja vasempaan lisään kaksi senttiä niin on yksilöllistä kuinka hyvin seuraavana päivänä suoriutuu patikkaretkestä.

  Muutoksessa on myös mieli saatava mukaan, jotta muutoksen vaikutus kehoon sisäistetään. Tämä kaikki on muistettava kun käytetään voimakasta hoitoa. Pariin lepopäivään on hyvä varautua.

   lisää hoitomuodoista

   kehonhuolto koiralle

   Kraniosakraaliterapia -hoito koiralle on lempeällä kosketuksella annettava vahva hoito. Tämä tarkoittaa sitä, että hoito voi olla ajallisesti todella lyhyt. Hoitoon tottunut koira osaa ottaa hoidon sopivasti eri kohtiin ja kestää pidempiä hoitoja. Ensimmäinen hoitokerta voi olla koiralle hämmentävä kaikkine tuntemuksineen.  On kuitenkin tärkeää aina lukea koiraa koko hoidon ajan, jolloin saadaan koiran haluama määrä hoitoa.

   Hoitoa voidaan tehdä missä asennossa hyvänsä ja muutenkin täysin koiran ehdoilla. Jos koiran asia on akuutti, niin yksi hoitokerta saa ihmeitä aikaan. Pitkäkestoisessa kehon epätasapainossa saattaa hoitokertoja tarvita kolme. Hoidon jälkeen koiran on hyvä saada levätä ja ottaa päivä tai pari rauhallisemmin ja stressittömästi, koska hoito kehossa jatkuu usean päivän ajan.

   lisää hoitomuodoista

   ota yhteyttä

   8 + 5 =

   yhteystiedot

   Saltti

   Fastintie 294, 04500 Tuusula

   Tea Lehtonen
   040 593 6115
   tea.lehtonen(at)gmail.com

   Pasi Huhti
   045 315 6171
   pasi.huhti(at)gmail.com

   yhteistyössä