kraniohoito – kraniosakraaliterapia

Kraniosakraalihoito tai kraniosakraaliterapia on turvallista, hellävaraista, rentouttavaa ja tehokasta manuaaliterapiaa joka voi tuoda helpotusta moneen vaivaan vahvistamalla kehon omia parantavia prosesseja.
Käytännössä kraniohoito on lihasten ja luiden ympäröimään kalvostoon vaikuttava hoito. Kalvojen kireyksiä poistetaan, jolloin selkäydinnesteen virtaus niissä tasaantuu.

Kranio-Sakraalihoidosta on apua myös akuuteissa tiloissa kuten ähky, lannehalvaus, kaviokuume, kesäihottuma. Se auttaa tasapainottamaan lavat satulanvaihdon yhteydessä.

Hoidolla voidaan saada apua mm. seuraaviin ongelmiin:

– Erilaiset kivut
– Migreeni ja muut päänsäryt
– Lihaskireydet
– Stressi ja unettomuus
– Tapaturmat ja leikkaukset
– Ontuminen
– Asentovirheet
– Hormonaaliset ja metaboliset ongelmat
– Aistihäiriöt
– Purentaongelmat
– Selkävaivat

Kraniosakraaliterapia, cst

Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa. Lyhenne CST tulee sanoista CranioSacral Therapy, joka viittaa kalloon (cranium) sekä ristiluuhun (sacrum).

Kraniohoidossa käytettävä voima ja paine on hyvin kevyt, keskimäärin vain 5g (vastaa noin 20 centin kolikon painoa). Oikein käytettynä ja oikeilla tekniikoilla tuo pieni voima on erittäinen tehokas, mutta varmistaa myös sen, että kehoa sillä ei voi rikkoa.

Kraniohoidossa pyritään helpottamaan erilaisia kehon epätasapainotiloja, työskennellen faskian ja hermoston tasolla auttaen kehon jännitystiloja poistumaan ja lievittämään kipuja.

Hoito on oiva apu sekä akuutteihin että kroonisiin vaivoihin. Se on hyvä kuntoutuksen tuki, ja sitä voidaan käyttää lääkityksenkin aikana. CST ei sulje pois muita hoitomenetelmiä, vaan toimii erittäin hyvin tukihoitona myös muille manuaalisille hoitokeinoille. Kraniohoitaja ei tee ikinä diagnooseja. Myös hoidon sopivuus voidaan tarvittaessa tarkistaa hoitavalta lääkäriltä.

Faskia on hämähäkinseitin kaltainen verkosto, joka ulottuu kaikkialle kehossa. Faskiaa on kehossa useita kerroksia ja sitä on myös mm. kallossa sekä keskushermoston suojana. Faskia on tärkeässä osassa myös kraniohoidossa.
Joskus kehoomme tulee trauman, vahingon tai vaikkapa leikkauksen jälkeen vammoja tai arpia, jotka jäävät jännitteinä faskiaverkostoon. Faskiaan jää ”jälki” ja tämä voi pysyä kehossa jopa vuosikymmenten ajan.
Jos tätä jännitettä ei poisteta, muodostuu kehoon ajan myötä lisää jännitteitä. Joskus voikin käydä niin, että eläin tai ihminen kokee kipua vaikkapa niskassa, mutta alkuperäinen syy kivun syntyyn onkin trauma toisaalla kehossa. Silloin niskakipua (seuraus) ei saada loppumaan ennen kuin alkuperäinen syy on hoidettu pois.

ota yhteyttä

11 + 6 =

yhteystiedot

Saltti

Fastintie 294, 04500 Tuusula

Tea Lehtonen
040 593 6115
tea.lehtonen(at)gmail.com

Pasi Huhti
045 315 6171
pasi.huhti(at)gmail.com

yhteistyössä