shiatsuhoito

Hevosshiatsu on luonnonmukainen hoitomuoto, joka perustuu kiinalaiseen lääketieteeseen. Lempeä käsittely tehdään käsin vuorovaikutuksessa hevosen kanssa. Hoidon myötä keho ja mieli avautuvat ja lopputuloksena on hyvinvoiva ja levollinen hevonen.

Hoitaja ottaa hoitotapaa miettiessään huomioon myös hevosen oman elementin ja sen senhetkisen elementtitilan. Hoitajan omalla energisellä tasapainolla on myös merkitystä. Kirjaimellisesti sana ”Shi-atsu” tarkoittaa sormillapainelua.

Hevosshiatsu on kehittynyt käyttäen tuntemusta ihmisshiatsusta yhdistäen siihen hevosille annetun akupunktion tietotaitoa. Shiatsutekniikka sisältää pehmeää painelua sormin, kämmenin ja peukaloin sekä hierovia otteita. Jalkojen venytyksiä ja pyörittelyjä unohtamatta. Hoidettavan alueen valinta perustuu perinteisen kiinalaisen lääketieteen periaatteisiin: Itämaiseen diagnoosiin.

Akupunktiossa pisteet, joihin neulat asetellaan, sijaitsevat meridiaaneilla (energiakanavilla). Näitä samoja pisteitä käsitellään shiatsuhoidon aikana, ilman neuloja, mutta shiatsussa käsitellään koko meridiaani.Tarkoituksena on muuttaa energian kulkua meridiaaneilla avaamalla tiukat, kipeät alueet ja saada energian kulkua lisättyä liian ”hiljaisilla” alueilla. Se on energian tasapainottamista, mikä kiinalaisessa lääketieteessä edistää hyvinvointia. Shiatsulla voidaan vaikuttaa lihasten lisäksi myös potilaan ruuansulatukseen, sisäelinten toimintaan ja mielialaan mm.

Shiatsukäsittely on hevoselle miellyttävä hoitokokemus – hoidon aikana seurataan jatkuvasti hevosen reaktiota käsittelyyn ja edetään sen perusteella. Shiatsutekniikat sisältävät pehmeää painelua sormin, kämmenin ja peukaloin sekä lempeitä venytys ja manipulaatiotekniikoita

Shiatsusta voi saada helpotusta kipuihin, ruuansulatusvaivoihin, stressiin sekä ”jumeja” avaamalla korjata hevosen vinoutta ja parantaa sen tasapainoa ja liikkuvuutta.

Lisää shiatsusta

Shiatsu on vanhin fyysinen terapiamuoto, josta on olemassa kirjoitettua tekstiä. Tähän muistiin merkittyyn menetelmään kiinnitettiin huomiota lähes 3 000 vuotta sitten Keski-Kiinassa.  

Shiatsu on kokonaisvaltainen kehonhoitomuoto, joka perustuu kehon väitetyillä energiakanavilla sijatsevien akupunktiopisteiden, tsubojen, paineluun. Hoidossa meridiaanien akupisteet käydään läpi muun muassa peukaloilla, polvilla, kyynärpäillä, rystysillä tai jalkaterillä painellen.

Shiatsun tavoitteena ei alunperin ole ollut hoitaa sairauksia, vaan edistää sairauksia ehkäisevää elämäntapaa. Siihen perustuvan ajattelun mukaan kivut ja kylmyys ovat oireita epätasapainossa olevasta tai tukkeutuneesta energian virtauksesta, joka Shiatsu-hoidon avulla pyritään saamaan taas liikkeelle.

Shiatsu-hoidon tavoitteena on korjata sisäisiä häiriötiloja, parantaa ja ylläpitää terveyttä sekä hoitaa terveysongelmia.

Shiatsu -hoito on hyvin kokonaisvaltainen hoito, jossa käydään läpi kaikki kehon osa-alueet (tai osa-alueita) akupisteitä ja -kanavia (meridiaaneja) käsitellen.

ota yhteyttä

9 + 12 =

yhteystiedot

Saltti

Fastintie 294, 04500 Tuusula

Tea Lehtonen
040 593 6115
tea.lehtonen(at)gmail.com

Pasi Huhti
045 315 6171
pasi.huhti(at)gmail.com

yhteistyössä