Suolahoito

Liikkuvasta Saltin suolahuoneesta kaikki alkoi vuonna 2012. Usko vaihtoehtoihin ja luonnon tai perinteisten hoitojen vaikutuksiin on suuri. Suolahoito on luonnonmukaista hoitoa hengitystie- ja iho-ongelmiin. Hoidolla on sekä terveyttä että suorituskykyä parantava vaikutus. Suolahoidolla ei pystytä parantamaan kroonisia hengitystiesairauksia mutta oireita voidaan lievittää.

Suolahoitoa voidaan käyttää tukihoitona, ennaltaehkäisevänä hoitona sekä vaihtoehtona lääkehoidolle eikä treenitaukoa tarvitse pitää ennen eikä jälkeen hoidon. Tällä hetkellä emme liiku asiakkaan luo, mutta meillä saa suolahoitoja paikan päällä. Samalla kehonhuoltokin onnistuu hyvin.

  Suolahoidon historiaa

  Suolahoito on vuosisatoja vanha hoitomuoto. Jo keskiajalla ihmiset huomasivat suolahoidon vaikutukset. Munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, joissa he hienonsivat suolakiveä ja potilaat hengittivät tätä suolahiukkasia sisältävää ilmaa.

  Myöhemmin huomattiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveempiä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia kuten muulla väestöllä.

  Hengitysteiden kautta menevä suolapöly irroittaa limaa sekä ohentaa paksuuntuneita limakalvoja, joka helpottaa tältä osin hengittämistä. Suolapölyllä on desinfioiva vaikutus ja se kulkeutuu tehokkaasti hengitysteiden pienimpiin sopukoihin.

  Suolapöly kerää itseensä tehokkaasti kosteutta. Tämän ansiosta, kun suolapöly on kosketuksissa ihon kanssa se desinfioi ja kosteuttaa ihoa sekä säilyttää ihon luonnollisen kimmoisuuden.

  Suolahoitoa on käytetty jo useiden vuosikymmenien ajan monissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa. Luonnon muovaamia suolaluolia on hyödynnetty hoitotiloina ja samalla tavalla toimivia hoitohuoneita on alettu rakentaa kylpylöihin. Euroopassa on tällä hetkellä arviolta yli 600 suolahuonehoitoa antavaa toimipaikkaa. Joissakin maissa suolahuonehoito on otettu osaksi yhteiskunnan tukemaa terveydenhoitoa.

  ota yhteyttä

  15 + 3 =

  yhteystiedot

  Saltti

  Fastintie 294, 04500 Tuusula

  Tea Lehtonen
  040 593 6115
  tea.lehtonen(at)gmail.com

  Pasi Huhti
  045 315 6171
  pasi.huhti(at)gmail.com

  yhteistyössä