Suolahoito

Suolahoito on luonnonmukaista hoitoa hengitystie- ja iho-ongelmiin. Hoidolla on sekä terveyttä että suorituskykyä parantava vaikutus. Suolahoidolla ei pystytä parantamaan kroonisia hengitystiesairauksia mutta oireita voidaan lievittää.

Suolahoitoa voidaan käyttää tukihoitona, ennaltaehkäisevänä hoitona sekä vaihtoehtona lääkehoidolle eikä treenitaukoa tarvitse pitää ennen eikä jälkeen hoidon.

Suolahoidon edut

  • Limakalvojen turvotus ja tukkoisuus lievenevät helpottaen hengittämistä
  • Lima irtoaa helpommin
  • Tulehdukset helpottuvat
  • Atooppisen ja kesäihottumaisen ihon iho-oireet helpottuvat. Suolahoito tuhoaa iholla olevia bakteereja.

Suolahoidon historiaa

Suolahoito on vuosisatoja vanha hoitomuoto. Jo keskiajalla ihmiset huomasivat suolahoidon vaikutukset. Munkit hoitivat sairaita suolaluolissa, joissa he hienonsivat suolakiveä ja potilaat hengittivät tätä suolahiukkasia sisältävää ilmaa.

Myöhemmin huomattiin, että suolakaivoksissa työskennelleet ihmiset olivat hengityselimistöltään terveempiä eikä heillä esiintynyt keuhkosairauksia kuten muulla väestöllä.

Hengitysteiden kautta menevä suolapöly irroittaa limaa sekä ohentaa paksuuntuneita limakalvoja, joka helpottaa tältä osin hengittämistä. Suolapölyllä on desinfioiva vaikutus ja se kulkeutuu tehokkaasti hengitysteiden pienimpiin sopukoihin.

Suolapöly kerää itseensä tehokkaasti kosteutta. Tämän ansiosta, kun suolapöly on kosketuksissa ihon kanssa se desinfioi ja kosteuttaa ihoa sekä säilyttää ihon luonnollisen kimmoisuuden.

Suolahoitoa on käytetty jo useiden vuosikymmenien ajan monissa Keski- ja Itä-Euroopan maissa. Luonnon muovaamia suolaluolia on hyödynnetty hoitotiloina ja samalla tavalla toimivia hoitohuoneita on alettu rakentaa kylpylöihin. Euroopassa on tällä hetkellä arviolta yli 600 suolahuonehoitoa antavaa toimipaikkaa. Joissakin maissa suolahuonehoito on otettu osaksi yhteiskunnan tukemaa terveydenhoitoa.

ota yhteyttä

9 + 15 =

yhteystiedot

Saltti

Fastintie 294, 04500 Tuusula

Tea Lehtonen
040 593 6115
tea.lehtonen(at)gmail.com

Pasi Huhti
045 315 6171
pasi.huhti(at)gmail.com

yhteistyössä